Domácí zeleninové chipsy zpět

Ingredience:
celer1/2 bulvystředně velká řepa2 ksmrkev4 ks
tymián dle chutisůl dle chutiolivový olej dle potřeby
celer 1/2 bulvy, středně velká řepa 2 ks, mrkev 4 ks, tymián dle chuti, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Dneska pro vás mám skvělý recept, který se mi u každého strávníka osvědčil a nemá ani na kupované zeleninové chipsy, které nejsou zrovna nejlevnější! Jedná se o pokrm vhodný na párty, Silvestra či jen tak k televizi na křoupání.

A jak budeme postupovat? Je to trochu zdlouhavá příprava, ale výsledek stojí za to, věřte mi.

1. Všechnu zeleninu očistíme škrabkou.

2. Zeleninu naškrábeme na stejně silné proužky. Pochopitelně u řepy nebudeme mít symetricky stejné kousky, ale z toho si hlavu nedělejte.

3. Nahřejte si horkovzdušnou troubu na 100°C. 

4. Na pečící papír vyskládejte nastrouhanou zeleninu, zakápněte olivovým olejem, osolte (na řepu dejte i tymián) a dejte péct na cca 1 hodinu. Je potřeba kontrolovat, aby plátky nezhnědly.

Jen bych chtěla podotknout, že každá trouba je jiná a tak první várku hlídejte a kontrolujte, zda není spálená. Ale jak říkám, každá trouba se chová jinak a tak je potřeba si to pohlídat a vyzkoušet, jak bude vaše trouba s vámi spolupracovat.

Chipsy budou hotové až budou pěkně křupavé a zkroucené, ale z vlastní zkušenosti vám mohu rovnou říct, že jedna strana plechu bude malinko křupavější než druhá. 

Celer a řepa se pečou velmi dobře, ale například právě mrkev si ze mě dělá často legraci a některé kousky zůstanou malinko syrovější, ale to nic nemění na dokonalosti chuti.

2017-11-28 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostsilvestr
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI