Domácí žervé zpět

Ingredience:
šlehačka1 kelímekzakysaná smetana1 kelímeksůl dle chuti
šlehačka 1 kelímek, zakysaná smetana 1 kelímek, sůl dle chuti

Příprava

Součástí mé ledničky je téměř každý den vyrobené domácí žervé, čisté žervé je samo o sobě vynikající a je také základem snad na 1000 variací zdravých a chutných pomazánek. 

Zpočátku jsem byla skeptická, o to větší bylo mé překvapení, že tímto postupem opravdu získáte chutné, hutné a zdravé žervé.

Smícháme obě dvě smetany, osolíme, nalijeme na plátýnko uložené v cedníku s miskou vespod a nechápe v lednici vykapat. Dále pak můžeme dochucovat podle libosti. Hodí se i ke sladkým účelům.


2014-06-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI