Falešná vajíčková pomazánka zpět

Ingredience:
bílé tofu1 ksmalá cibulka1 kskurkuma1/2 lžičky
černá sůl Kala Namak1 lžičkaplnotučná hořčice1 lžičkasojová majonéza100 ml
pepř dle chuti
bílé tofu 1 ks, malá cibulka 1 ks, kurkuma 1/2 lžičky, černá sůl Kala Namak 1 lžička, plnotučná hořčice 1 lžička, sojová majonéza 100 ml, pepř dle chuti

Příprava

Dokonalá veganská "vajíčková" pomazánka, kterou prostě musíte zkusit, protože jinak mi neuvěříte, že tato kombinace chutí může chutnat po vajíčkách i přesto, že vejce neviděla ani z rychlíku. Taky se mi tomu nechtělo věřit, protože pravá vajíčková pomazánka patřila k mým nejoblíbenějším svačinkám a nepředpokládala jsem, že bych ji dokázala připravit z čistě rostlinných surovin tak dobrou. A navíc její příprava vám nezabere víc jak 5 minut!

Bílé tofu dejte do misky a rozmačkejte vidličkou nebo nastrouhejte. Mně osobně přijde lepší tofu rozmačkat, pak je konzistence opravdu velice podobná klasické vajíčkové pomazánce. K tofu přidejte na jemno nakrájenou cibulku, kurkumu, černou sůl, hořčici, pepř a majonézu. Promíchejte a nechte chvíli uležet. Případně dochuťte podle vlastních chutí.

Ideální kombinace této pomazánky je s čerstvým pečivem nebo naopak se suchou topinkou. Bezlepkáři volí vhodnou bezlepkovou přílohu. 

Dobrou chuť!

2018-02-22 Předkrmy

Poznámka

Vhodné pro: vegan, vegetarian, intolerance laktózy, bezlepkové

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI