Fazolový salát s volským okem v cibulovém kroužku zpět

Ingredience:
červené fazole ve slaném nálevu2 konzervyanglická slanina250 gvelká cibule1 ks
cukr krupice2 lžíceocet3 lžícesůl dle chuti
mletý pepř dle chutituk na smaženívětší cibule2 ks
vejce4 kszelené bylinky na ozdobu
červené fazole ve slaném nálevu 2 konzervy, anglická slanina 250 g, velká cibule 1 ks, cukr krupice 2 lžíce, ocet 3 lžíce, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, tuk na smažení, větší cibule 2 ks, vejce 4 ks, zelené bylinky na ozdobu

Příprava

Když se řekne fazole, okamžitě se mi vybaví salát, který je u nás doma velice oblíbený.

Fazole dáme do cedníku a necháme z nálevu okapat.

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě rozřízneme na polovinu. Dáme ji do vařící vody a 1 minutu necháme provařit. Poté vlijeme do cedníku a necháme okapat. 

Do kastrolu dáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu a až začne zlátnout, slijeme bokem puštěný tuk. 

Ke slanině do kastrolu přidáme 50 ml vody, ocet, sůl, pepř a cukr a necháme přejít varem. 

Odstavíme ze sporáku, přidáme fazole, cibuli promícháme a necháme alespoň 4 hodiny uležet.

Pokud nespěcháme, necháme uležet v chladu přes noc.

Z cibule nakrájíme směrem od středu ke kraji cca 2 cm plátky a část středu vybereme tak, aby nám vznikl uprostřed prostor pro vejce. 

Na pánev do rozehřátého tuku položíme kroužky cibule, do každého vyklepneme vejce, lehce osolíme a nelépe pod pokličkou usmažíme. 

Před podáváním salát promícháme, na talíři ozdobíme volským okem a ozdobíme zelenou petrželkou.

2017-06-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI