Fenyklovo-mrkvový salát zpět

Ingredience:
fenykl1 bulvamrkev2 kscitronový olivový olej trochu
citronová šťáva dle chutisůl špetkapepř špetka
fenykl 1 bulva, mrkev 2 ks, citronový olivový olej trochu, citronová šťáva dle chuti, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Jediný mrkvový salát, který se u nás doma dělával byl ten klasický, co zná asi každý, s citronovou šťávou a cukrem. Dobré je taky nastrouhané jablko s mrkví. Tento salát je však úplně něco jiného, obsahuje totiž fenykl. 

Přijde mi, že je tato zelenina u nás poměrně opomíjená. Občas se použije jako koření nebo fenyklový čaj. Popravdě tohle byla taky moje první zkušenost se syrovým fenyklem, používala jsem ho dřív pouze v teplé úpravě, zejména s těstovinami, nebo mnou velice oblíbenou a variabilní směsí pečené zeleniny, protože mi připadal hodně aromatický na to, abych ho použila syrový. No ale dnes jsem to riskla a rozhodně jsem neprohloupila.

Z bulvy fenyklu jsem odstranila svrchní část a nakrájela jej na tenké proužky. Mrkev jsem nastrouhala na jemné "vlasy", smíchala a ochutila zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. A nechala jsem ho vychladit....

2014-06-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI