Francouzská paštika z krůtích jater s jeřabinami zpět

Ingredience:
krůtí játra300 gmáslo150 gmenší cibule2 ks
čenek2 stroužkyjeřabiny100 gtoustový hléb dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutibrandy1 dcl
bílé víno1 dclrohlík1 ksmléko2 dcl
krůtí játra 300 g, máslo 150 g, menší cibule 2 ks, čenek 2 stroužky, jeřabiny 100 g, toustový hléb dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, brandy 1 dcl, bílé víno 1 dcl, rohlík 1 ks, mléko 2 dcl

Příprava

Každý zná klasický recept s brusinkami. Já mám rád jeřabiny, protože jsou chuťově velmi podobné, ale na rozdíl od brusinek, které dostanete všude, působí na Vaše hosty originálně a netradičně. 

Když se řekne Pfeffer steak, neznamená to nic jiného, než pořádný kus hovězí svíčkovés vynikající pepřovou omáčkou. Viděl jsem už mnoho způsobů, jak lidé tento recept prezentují, ale podle mého názoru jsou základem tohoto jídla tři suroviny: Vyzrálý kus hovězí svíčkové, nakládaný zelený pepř a kvalitní brandy.

V rendlíku nechám zpěnit nadrobno nakrájenou cibulkou, přidám 2 stroužky česneku, znovu necháme zpěnit a přidáme rozmixovaná játra. Na mírném ohni restujeme, dokud směs nechytne barvu a játra nejsou téměř hotová. Proč nesmí být úplně propečené? Ztvrdly by. Ve chvíli, kdy játra chytnou barvu, podlijeme směs brandy. Necháme vypařit alkohol, osolíme, opepříme a odstavíme ze žáru. Necháme zchladnout při pokojové teplotě.

Mezitím si namočíme rohlík do mléka s trochou bílého vína. Jakmile játrová směs vychladne, dáme ji společně s namočeným rohlíkem a trochou másla do mixéru a rozmixujeme tak, aby byla paštika krásně jemná. Dosolíme dle chuti.

2016-04-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyrestování
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI