Hermelínová pomazánka se šunkou a rajčátky zpět

Ingredience:
hermelín120 g (1 balení)šunka80 ghustá zakysaná smetana5 lžic
majolka4 lžícemini soudková rajčátka10 ksnakrájená petrželka + na ozdobu1 lžíce
sůl dle chutimletý pepř špetkaolej na potření struhadla dle potřeby
hermelín 120 g (1 balení), šunka 80 g, hustá zakysaná smetana 5 lžic, majolka 4 lžíce, mini soudková rajčátka 10 ks, nakrájená petrželka + na ozdobu 1 lžíce, sůl dle chuti, mletý pepř špetka, olej na potření struhadla dle potřeby

Příprava

Jsme hodně pomazánkoví. Kombinace hermelínu,šunky a rajčátek nám chutnala,tak jsem se o recept přišla podělit.

Hermelín dáme na 1/2hodiny do mrazáku a poté nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, které potřeme trochou oleje. Sýr se nám při strouhání nebude lepit na struhadlo.
Rajčátka rozkrojíme na poloviny, lžičkou odstraníme semínka a rajčátka nakrájíme na drobné kousky.
Šunku nakrájíme na drobné nudličky a vše v míse po přidání smetany, majolky a nakrájené petrželky promícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme a dáme do lednice vychladit.
Mažeme na plátky čerstvého pečiva. Každý plátek můžeme ozdobit lístkem petrželky.
Komu nevyhovuje šunka, může místo ní přidat uvařená, drobně nasekaná 3vejce.

2016-06-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI