Hráškové muffiny pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
mražený hrášek100 gpórek100 gpažitka nebo jiná oblíbená bylinka20 g
mozzarella100 gvejce4 kscizrnová mouka25 g
česnek1 stroužeksůl dle chutipepř špetka
mražený hrášek 100 g, pórek 100 g, pažitka nebo jiná oblíbená bylinka 20 g, mozzarella 100 g, vejce 4 ks, cizrnová mouka 25 g, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Inspirace na tento recept pochází z magazínu Albert, ve kterém ale byla verze poněkud pracnější a i tučnější, takže jsem opět upravovala, jak je mým dobrým zvykem.

Hrášek přelijte horkou vodou nebo ještě lépe nechte přirozeně rozmrznout. Poté ho v mixeru společně s vejci rozmixujte na hladkou zelenou kaši. Přidat k němu můžete i stroužek česneku, abyste si ušetřili práci s jeho mačkáním. Přimíchejte i na drobno nasekaný pórek, pažitku či jinou bylinku a nastrouhanou mozzarellu. Lehce zahustěte moukou a dle chuti osolte a opepřete. Navrstvěte do muffinových košíčků nebo zapékacích mističek - pak předejdete zbytečnému nalepování těsta na papírový košíček. Těsto trošku naskočí, proto neplňte formičky až úplně po vrch. Pečte při 180°C přibližně 30 minut nebo dokud povrch báboviček nezezlátne. 

Dětská specifika:
  • recept řadím do kategorie od 1 roku především kvůli přítomnosti celého vejce
  • od 1 roku se také doporučuje i česnek
  • ostatní suroviny kromě koření jsou vhodné už před prvním rokem
2015-05-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI