Huevos rancheros (rančerská vejce) zpět

Ingredience:
menší červená cibule1 ksvelká rajčata2 ksžlutá paprika1 ks
chilli paprička1 ksmenší chorizo klobáska1 ksmexická pikantní omáčka (salsa picante)cca 1 lžíce
máslo Ghí1 lžícečesnek1 stroužekvětší vejce2 ks
drcený římský kmín1/2 lžičkysůl dle chuti
menší červená cibule 1 ks, velká rajčata 2 ks, žlutá paprika 1 ks, chilli paprička 1 ks, menší chorizo klobáska 1 ks, mexická pikantní omáčka (salsa picante) cca 1 lžíce, máslo Ghí 1 lžíce, česnek 1 stroužek, větší vejce 2 ks, drcený římský kmín 1/2 lžičky, sůl dle chuti

Příprava

Tak tomuto se říká pořádná víkendová snídaně! Vajíčko na hniličku si občas ráda dám, ale je pravda, že takovýhle nášup většinou běžně nesnídám. Teď ale všechny víkendy makáme na baráčku a nemáme mnoho času na oběd, takže vždy vymýšlím, jak nám ráno dodat pořádnou dávku energie. A huevos rancheros neboli rančerská vejce chcete-li, jsou přesně to pravé. Plánujete-li línou neděli, a nebo si chcete udělat malý domácí brunch, tak tohle jídlo je správná volba. Já si tedy kombinaci vajíčka a pikantní zeleniny nemůžu vynachválit.

Na větší pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme papriku a chvíli opékáme. Do pánve dále přidáme rajčata, česnek, nasekanou papričku, klobásku a dobře promícháme. Zeleninovou směs ochutíme pikantní omáčkou, římským kmínem a solí a necháme krátce provařit. Do směsi na pánvi uděláme dva důlky, do kterých rozklepneme vejce. Pánev přiklopíme pokličkou, trochu stáhneme plamen a dusíme, dokud bílek není tuhý, ale žloutek je částečně tekutý. Zeleninu s vejcem rozdělíme na talíře a servírujeme nejlépe s tmavým toustíkem. Mňaaam!

2016-04-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI