Játrová paštika s bylinkami a medvědím česnekem zpět

Ingredience:
kuřecí játra500 gcibule1 kspesto z medvědího česneku2 lžičky
drcený kmín špetkamuškátový ořech špetkamajoránka1 lžička
saturejka1 větvičkapepř dle chutisůl dle chuti
mandlové mléko100 mlsmetana na šlehání100 mlmáslo + 50 g na zalití80 g
ghí nebo olej dle potřeby
kuřecí játra 500 g, cibule 1 ks, pesto z medvědího česneku 2 lžičky, drcený kmín špetka, muškátový ořech špetka, majoránka 1 lžička, saturejka 1 větvička, pepř dle chuti, sůl dle chuti, mandlové mléko 100 ml, smetana na šlehání 100 ml, máslo + 50 g na zalití 80 g, ghí nebo olej dle potřeby

Příprava

Kdo by kupoval ty rádoby paštiky z obchodu, pochybného vzezření a ještě pochybnějšího složení, když si může doma udělat dobrotu, která se s tou kupovanou nedá srovnat. Je to rychlovka, která je levná a chuťově někde úplně jinde. Vyzkoušejte a nebudete litovat.

Kuřecí játra dobře očistíme a odblaníme. Na oleji nebo ghí necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme játra a zprudka orestujeme, aby se zatáhla. Pak přidáme pesto, všechno ostatní koření a ještě chvilku restujeme, aby se koření rozvonělo. Potom zalijeme mandlovým mlékem, smetanou a na mírném plameni dusíme do změknutí. Nakonec přidáme máslo a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Vyndáme větvičku saturejky a zbytek rozmixujeme. Já mám ráda mixovanou úplně dohladka, ale záleží na vaší chuti. Hotovou směs přendáme do skleniček na paštiku nebo do jiných vhodných nádob a přelijeme rozpuštěným máslem. Necháme v lednici pořádně vychladit. Dobrou chuť!

2016-05-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI