Kachní paštika s fíkovým želé zpět

Ingredience:
kachní játra500 gsladká smetana 31%200 grozpuštěné máslo150 g
Grand Marnier2 lžíceolivový olej2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
Fíkové želé:
fíková marmeláda150 gželatina3 plátky
kachní játra 500 g, sladká smetana 31% 200 g, rozpuštěné máslo 150 g, Grand Marnier 2 lžíce, olivový olej 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, fíková marmeláda 150 g, želatina 3 plátky

Příprava

Můj taťka měl narozeniny. A kromě dalších dobrot jsem mu na oslavu připravila i tuhle paštiku. A co na ní říkal? Že je děsně žrací.

Měla jsem radost, že mu chutnala.

I když do paštiky dávám vždy hodně bylinek, tentokrát jsem nechala jenom játra, zjemněná máslem a smetanou a jediná výrazná chuť byl Grand Marnier. A želé navrch.

Připravte ji den předem. Pěkně se uleží a navíc nebudete mít nervy, že vám paštika i želé nestačí ztuhnout.
Místo likéru Grand Marnier určitě můžete použít Sherry nebo portské nebo zkuste experimentovat.

Játra očistěte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte olej a játra začněte opékat. Když už budou skoro hotová, přilijte k nim Grand Marnier a ještě minutu nechte na pánvi. Vypněte plamen a játra osolte a opepřete.

Játra vložte do mixéru a přilijte smetanu. Začněte mixovat a postupně přidávejte i rozpuštěné máslo. 

Směs ochutnejte, zda je dost slaná a přelijte do připravených mističek. Paštika má spíš "mazací" konzistenci, takže ji dejte do různých misek, ze kterých si každý na nůž nabere a na chleba namaže.

Hotovou paštiku dejte vychladit. 

Připravte želé. Do misky vložte 3 plátky želatiny a zalijte teplou vodou. Než želatina nabobtná a změkne, rozehřejte v hrnku fíkovou marmeládu. Změklou želatinu slijte z vody a přidejte do rozehřáté marmelády. Ještě chvilku zahřívejte a míchejte. Na to, aby se želatina rozpustila, bude stačit pár vteřin. Hotové želé nalijte na vychlazenou paštiku a nechte přes noc ztuhnout v lednici.

2016-01-29 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI