Křupavé parmazánové tyčky zpět

Ingredience:
hladká mouka150 gpolohrubá mouka150 gsůl1/2 lžičky
nakrájené studené máslo150 gvejce1 kskysaná smetana3 lžíce
parmazán2 lžíce
Na potírání:
rozpuštěné máslo dle potřebyrozšlehané vajíčko dle potřebyparmazán na posyp100 g
hladká mouka 150 g, polohrubá mouka 150 g, sůl 1/2 lžičky, nakrájené studené máslo 150 g, vejce 1 ks, kysaná smetana 3 lžíce, parmazán 2 lžíce, rozpuštěné máslo dle potřeby, rozšlehané vajíčko dle potřeby, parmazán na posyp 100 g

Příprava

Když se Vám ohlásí návštěva a vy doma nemáte nic k vínu a do obchodu je daleko!

Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vajíčko, parmazán, kysanou smetanu a nakrájené studené máslo. Propracujeme těsto a zabalíme ho do fólie a necháme v lednici nejméně hodinu. Pak těsto vyválíme, odkrojíme okraje, abychom měli rovný obdélník, potřeme ho máslem a posypeme parmazánem, který lehce přitiskneme dlaní na těsto. Nakrájíme proužky a každý stočíme. Poklademe je na plech vytřený máslem, tyčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme ještě parmazánem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

2019-10-21 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI