Květákový quiche zpět

Ingredience:
menší květák rozebraný na malé růžičky1 kschlazené listové těsto1 balenízakysaná smetana1 kelímek
čerstvý baby špenát2 hrsticherry rajčátka100 gtvrdý sýr150 g
dijonská hořčice1 - 2 lžičkyvejce3 ksčerstvé oregano1 hrst
muškátový oříšek špetkasůl dle chutičerstvě namletý pepř špetka
menší květák rozebraný na malé růžičky 1 ks, chlazené listové těsto 1 balení, zakysaná smetana 1 kelímek, čerstvý baby špenát 2 hrsti, cherry rajčátka 100 g, tvrdý sýr 150 g, dijonská hořčice 1 - 2 lžičky, vejce 3 ks, čerstvé oregano 1 hrst, muškátový oříšek špetka, sůl dle chuti, čerstvě namletý pepř špetka

Příprava

Milovníci slaných koláčů, těšte se. Pokud máte rádi květák, jste u toho správného receptu a už rozehřívejte troubu.

V misce rozšlehejte 3 vejce, přidejte smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí ho jen špetka – je velmi aromatický!) a nasekanými lístky oregana.
Květákové růžičky předvařte v osolené vodě asi 2–3 minuty, aby zůstal "al dente". Jakmile květák slijete přes cedník, prolijte ho velmi studenou vodou, díky tomu zůstanou růžičky bělostné a pevné na skus.
Listové těsto vyválejte natenko na velikost koláčové formy. Formu vyložte připraveným těstem a pravidelně na něj rozložte růžičky květáku. Mezi květák rozdělte špenátové listy a na půlky rozkrájená cherry rajčátka. Celý quiche poté zalijte připraveným krémem a zasypte nastrouhaným sýrem.
Připravený quiche dejte do předehřáté trouby na 180°C a pečte 30–40 minut. Podávejte ho ještě teplý, ale skvěle si na něm pochutnáte i druhý den zastudena.

2015-03-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI