Letní kuskusový salátek s oříškovým tofu a feta sýrem zpět

Ingredience:
celozrnný kuskus400 gmenší nebo cherry rajčata500 gzelená paprika3 ks
kedlubna1 kssalátová okurka1 ksmenší cibule4 ks
zelené olivy30 ksfeta sýr250 goříškové tofu200 g
extra panenský olivový olej trochubalsamico dle chutisůl špetka
pepř špetka
celozrnný kuskus 400 g, menší nebo cherry rajčata 500 g, zelená paprika 3 ks, kedlubna 1 ks, salátová okurka 1 ks, menší cibule 4 ks, zelené olivy 30 ks, feta sýr 250 g, oříškové tofu 200 g, extra panenský olivový olej trochu, balsamico dle chuti, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Pomalu začíná léto a počasí tomu tedy velmi nasvědčuje. Nevím jak vám, ale mně se v horkém počasí nechce vůbec vařit. Takže když už si něco k jídlu přichystat musím, snažím se aby to bylo rychle připravitelné, lehké a osvěžující.

Připravte si kuskus podle návodu a nechte ho vychladnout, poté jej dejte do ledničky, aby byl opravdu "studený". Veškerou zeleninu nakrájejte na velmi drobné kousky. Okurku před krájením zbavte slupky. Olivy nakrájejte buď na půlky, nebo na kolečka. Stejně tak nakrájejte tofu i feta sýr. Poté všechno důkladně smíchejte s kuskusem. Přidejte olivový olej podle chuti. Já ho přidala dost, je lepší kvůli chuti s olejem nešetřit a přidejte alespoň 4 polévkové lžíce balsamica. Kuskus osolte a opepřete podle chuti. Salát můžete buď ihned podávat, nebo ho můžete dát ještě do lednice vychladit.

2014-08-05 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI