Lilek se špenátovou ricottou zpět

Ingredience:
menší lilek1 ksšpenát100 gricotta150 g
sůl dle chutipepř dle chutimedvědí česnek (sušený) dle chuti
bazalka dle chutiolivový olej dle potřebyrajčata dle potřeby
Rajčatová omáčka:
šalotka1/2 ksloupaná rajčata100 gprovensálské bylinky dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
menší lilek 1 ks, špenát 100 g, ricotta 150 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, medvědí česnek (sušený) dle chuti, bazalka dle chuti, olivový olej dle potřeby, rajčata dle potřeby, šalotka 1/2 ks, loupaná rajčata 100 g, provensálské bylinky dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Když hledáte recept na letní jídlo a salátů už jste se přejedli, mohla by být tato inspirace to pravé. Opečené plátky jemného lilku jsem spojila s delikátní chutí ricotty a šťavnatého špenátu.

  1. Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, z obou stran lehce posolte a nechte 30 minut vybrečet.
  2. Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek z obou stran osušte, rozložte na plech a lehce pokapejte olivovým olejem. Posypte medvědím česnekem a pečte 10 – 15 minut.
  3. Špenát spařte ve vroucí vodě, sceďte a ponořte do studené vody. Důkladně vymačkejte tekutinu a nakrájejte nadrobno. Špenát promíchejte se špenátem, dochuťte pár lístky bazalky, solí a pepřem.
  4.  Rajče nakrájejte na slabé plátky. Plátky lilku prokládejte náplní a rajčaty. Spíchněte špejlí.
  5. Na omáčku nechte zesklovatět šalotku na troše olivového oleje, přidejte rajčata, dochuťte solí a pepřem, bylinkami a chvíli povařte.
2016-09-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI