Lilkový "kaviár" pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
středně velký lilek1 ksbílý jogurt nebo zakysaná smetana dle chuticca 3 lžícešalotka1 ks
česnek dle chutisůl dle chutibazalka a petrželka dle chuti
středně velký lilek 1 ks, bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle chuti cca 3 lžíce, šalotka 1 ks, česnek dle chuti, sůl dle chuti, bazalka a petrželka dle chuti

Příprava

Lilkový "tatarák" už jsem měla. Lilkový "kaviár" byla pro mě novinka. Noo.. Příští návštěva se může těšit na originální chlebíčky. Mňam! 

Lilek podélně rozkrojte a celý jak je, neoloupaný, jej jen tak nasucho upečte v troubě dokud nechytne krásně hnědo-zlatou barvu. Nechejte ho vychladnout, stáhněte od slupky a nasekejte na malé kousíčky o velikosti kaviáru. Dochuťte bílým jogurtem, na drobno nasekanou cibulkou, česnekem či bylikami a dosolte jak je vám libo. Podávejte na topinkách nebo chlebíčcích, pro dospělé se sklenicí bílého vína.

Dětská specifika

  • základní suroviny, tedy lilek a jogurt, jsou vhodné tak od 9 měsíců
  • problémy před prvním rokem by mohl činit česnek a cibule, které jsou výrazné chuti a navíc alergeny
2015-03-25 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI