Listový závin s houbami a cuketou zpět

Ingredience:
vyválené listové těsto1 plátžampiony100 gcuketa100 g
ricotta100 gcibule1 ksolej1 lžíce
žloutek1 kssušené houby2 hrstisušený česnek1 lžička
drcený kmín špetkasušený tymián větší špetkasůl špetka
slunečnicová semínka na posypání
vyválené listové těsto 1 plát, žampiony 100 g, cuketa 100 g, ricotta 100 g, cibule 1 ks, olej 1 lžíce, žloutek 1 ks, sušené houby 2 hrsti, sušený česnek 1 lžička, drcený kmín špetka, sušený tymián větší špetka, sůl špetka, slunečnicová semínka na posypání

Příprava

Houbová lahůdka zjemněná čerstvým sýrem uspokojí každého milovníka hub.

Sušené houby zalijeme vroucí vodou a odstavíme. Cibuli nakrájíme najemno, žampiony na drobné kostky, cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme žampiony a namočené houby, lehce podlijeme vývarem z hub. Přidáme koření, osolíme a dusíme asi 10 minut. V polovině vaření přidáme nastrouhanou cuketu. Vydusíme veškerou tekutinu a odstavíme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Houbovou směs smícháme s ricottou, případně dosolíme a rozprostřeme na těsto. Jeden okraj necháme volný a ten potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody. Srolujeme závin, potřeme žloutkem a posypeme slunečnicovými semínky. Dáme na 15 minut zapéct.

2014-05-05 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyzapékání
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI