Mini pizza s mozzarellou, rajčaty a pestem zpět

Těsto:
zakysaná smetana180 gšpaldová mouka300 gcelé vejce1 ks
olivový olej1 lžíceprášek do pečiva1 lžičkasůl dle chuti
Náplň:
rajčata v plechovce (loupaná, krájená)400 gcukr1 - 2 lžícesůl dle chuti
bazalka dle chutioregano dle chutimozzarella125 g
rajče nakrájené na plátky1 kspeto dle chuti
zakysaná smetana 180 g, špaldová mouka 300 g, celé vejce 1 ks, olivový olej 1 lžíce, prášek do pečiva 1 lžička, sůl dle chuti, rajčata v plechovce (loupaná, krájená) 400 g, cukr 1 - 2 lžíce, sůl dle chuti, bazalka dle chuti, oregano dle chuti, mozzarella 125 g, rajče nakrájené na plátky 1 ks, peto dle chuti

Příprava

Itálii mám moc ráda. V létě je to země plná sluníčka, dobrého jídla s ním spojených chutí a vůní. Když si ji chci trochu připomenout, uděláme si domácí pizzu. Dnes jsem měla chuť na barvy Itálii, tedy zelenou, bílou a červenou. Bazalka, mozzarella a rajčata je kombinace, které mě nikdy neomrzí.

Smícháme si všechny ingredience na těsto. Těsto zpracujeme a vyválíme na tenký plát, ze kterého pomocí misky vykrojíme stejná kolečka. Tyto pak položíme na plech vyložený pečící folií.

Náplň si uděláme z loupaných a nakrájených rajčat v plechovce, vidličkou je ještě trochu pomačkáme, přidáme k nim cukr, sůl, bazalku a oregáno. Touto směsí potřeme každou mini pizzu a navrch dáme nastrouhanou mozzarellu, rajče a lžičku pesta.

Pak již jen péci v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut.

Před podáváním ještě dozdobíme čerstvou bazalkou.

2016-03-01 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
9
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI