Mrkvová pomazánka zpět

Ingredience:
mrkev3 kszměklé máslo50 gsýr Grana Padano50 g
dijonská hořčice1 lžičkasůl špetkapepř špetka
mrkev 3 ks, změklé máslo 50 g, sýr Grana Padano 50 g, dijonská hořčice 1 lžička, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

U nás doma máme pomazánky velmi rádi. Bohužel nejsem v této oblasti nijak moc kreativní, tudíž se u nás opakují stále ty samé osvědčené recepty na pomazánky, nejčastěji rybičková a hermelínová.

Jednou se mi však stalo, že jsem se v sobotu ráno vzbudila a v naší lednici nebylo nic jiného než mrkev, máslo, sýr Grana Padano, dijonská hořčice... A tak vznikla tato pomazánka. Musím říct, že jsem měla mrkev vždycky moc ráda, ale touhle pomazánkou u mě mrkev získala ještě větší stupeň oblíbenosti. Je velmi jednoduchá a rychlá, nejhorší částí přípravy je akorát strouhání mrkve a sýru. Ale výsledek stojí rozhodně za to!

Mrkev očištěte a nastrouhejte najemno. Stejně tak nastrouhejte sýr. Do mísy vložte nastrouhanou mrkev i sýr, přidejte máslo, dijonskou hořčici, sůl a pepř a důkladně vše promíchejte. Buď pomazánku můžete ještě vychladit, nebo jí můžete ihned podávat. Nejlépe samozřejmě s čerstvým pečivem.

2014-08-05 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI