Mrkvová pomazánka s koriandrem zpět

Ingredience:
mrkev150 gmáslo15 gbio vejce2 ks
čerstvý koriandr1 lžícetvaroh100 gkurkuma1/2 lžičky
kajenský pepř1 špetkačerstvý mletý pepř1 špetkasůl1 špetka
K podávání:
bageta / ciabatta2 kslístky čerstvéhoi koriandru hrstička
mrkev 150 g, máslo 15 g, bio vejce 2 ks, čerstvý koriandr 1 lžíce, tvaroh 100 g, kurkuma 1/2 lžičky, kajenský pepř 1 špetka, čerstvý mletý pepř 1 špetka, sůl 1 špetka, bageta / ciabatta 2 ks, lístky čerstvéhoi koriandru hrstička

Příprava

Tato jednoduchá pomazánka je zvláštní díky koriandru a kurkumě, které jsou v receptu použity. Tyto ingredience jí dodají ten správný šmrnc a navíc jí máte hotovou opravdu za pár minut.

  1. Obě vajíčka si uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Poté si je oloupeme.
  2. Na pánvi si rozpustíme máslo. Mrkev si oloupeme a nastrouhané najemno. Mrkev orestujeme na másle (trvá to cca 3-4 minuty). Nakonec hotovou mrkev osolíme a přidáme kajenský pepř, mletý pepř, kurkumu a necháme vychladnout.
  3. Mrkev si přendáme do misky, přidáme najemno nastrouhaná vajíčka, koriandr a tvaroh. Pomazánku dobře promícháme. V případě potřeby ještě osolíme a opepříme.
  4. Mrkvovou pomazánku podáváme na bagetě nebo ciabattě a zdobíme ji lístky koriandru.
2022-03-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI