Mrkvová pomazánka s koriandrem
zpět
Ingredience: |
mrkev | 150 g | máslo | 15 g | bio vejce | 2 ks |
čerstvý koriandr | 1 lžíce | tvaroh | 100 g | kurkuma | 1/2 lžičky |
kajenský pepř | 1 špetka | čerstvý mletý pepř | 1 špetka | sůl | 1 špetka |
K podávání: |
bageta / ciabatta | 2 ks | lístky čerstvéhoi koriandru | hrstička |
mrkev 150 g, máslo 15 g, bio vejce 2 ks, čerstvý koriandr 1 lžíce, tvaroh 100 g, kurkuma 1/2 lžičky, kajenský pepř 1 špetka, čerstvý mletý pepř 1 špetka, sůl 1 špetka, bageta / ciabatta 2 ks, lístky čerstvéhoi koriandru hrstička
Příprava
Tato jednoduchá pomazánka je zvláštní díky koriandru a kurkumě, které jsou v receptu použity. Tyto ingredience jí dodají ten správný šmrnc a navíc jí máte hotovou opravdu za pár minut.
- Obě vajíčka si uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Poté si je oloupeme.
- Na pánvi si rozpustíme máslo. Mrkev si oloupeme a nastrouhané najemno. Mrkev orestujeme na másle (trvá to cca 3-4 minuty). Nakonec hotovou mrkev osolíme a přidáme kajenský pepř, mletý pepř, kurkumu a necháme vychladnout.
- Mrkev si přendáme do misky, přidáme najemno nastrouhaná vajíčka, koriandr a tvaroh. Pomazánku dobře promícháme. V případě potřeby ještě osolíme a opepříme.
- Mrkvovou pomazánku podáváme na bagetě nebo ciabattě a zdobíme ji lístky koriandru.
2022-03-23
Předkrmy
Autor:
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptuzeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké
Fotogalerie