Paštika s medvědím česnekem, brusinkami a tymiánem zpět

Ingredience:
kuřecí játra500 gsmetana ke šlehání150 mlmáslo180 g
sůl dle chuti1-2 lžičkysušený tymián1 lžičkasušený medvědí česnek4 lžičky
brusinkový džem4 lžícepepř dle chuti1-2 lžičkyrozpuštěné sádlo8 lžic
kuřecí játra 500 g, smetana ke šlehání 150 ml, máslo 180 g, sůl dle chuti 1-2 lžičky, sušený tymián 1 lžička, sušený medvědí česnek 4 lžičky, brusinkový džem 4 lžíce, pepř dle chuti 1-2 lžičky, rozpuštěné sádlo 8 lžic

Příprava

Domácí paštika už není hitem. Kdo umí ocenit chuť poctivé domácí výroby, jistě vyzkouší i tento recept, který nejen vypadá, ale dobře chutná.

Kuřecí játra pečlivě očistíme od blanek a drobných žilek. 
Na pánvi rozpustíme tři lžíce másla a na malé kousky nakrájená játra - opékáme asi sedm minut, dokud nezesvětlají a nezměknou. Nakonec k nim přidáme zbytek másla a necháme je v játrech rozpustit. Ihned poté odstavíme z plamene. Pak opečená játra vložíme do mixovací nádoby a přidáme všechny ostatní suroviny kromě brusinek a sádla. Směs rozmixujeme ponorným mixérem, dokud není zcela hladká. Ochutnáme a podle potřeby ještě dochutíme. K budoucí paštice nakonec opatrně vmícháme brusinky. 
Připravíme si vhodné mističky, do kterých se vejde asi 120 g tekutin. Do každé z nich vložíme 80 g paštikové směsi a povrch misek zalijeme lžící rozpuštěného sádla. Necháme vychladnout, misky utěsníme potravinářskou folií nebo alobalem, aby paštika neosychala, a pak uložíme přes noc do ledničky.

Doboru chuť!

2015-02-11 Předkrmy

Poznámka

Podáváme s čerstvým pečivem (chléb, opečené toasy, opečená veka, rohlíky, housky apod).

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI