Pečená dýně s česnekem a větvičkou tymiánu zpět

Ingredience:
dýně1 ksčesnek1 paličkatymián1 větvička
olivový olej2 lžícesůl špetkapepř špetka
dýně 1 ks, česnek 1 palička, tymián 1 větvička, olivový olej 2 lžíce, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Můžeme využít buďto, jako přílohu k masu, nebo naopak, jako hlavní jídlo s křupavou bagetkou. Fantaziím a chutím se meze nekladou. Pokud vám však zbude, můžete využít na omáčku či polévku s kapkou smetany. 

Oloupeme a nakrájíme dýni a vysypeme na plech. Vezmeme paličku česneku, kterou rozokrojíme na 4 části a i se slupkoun dáme na plech k dýni. Vezmeme větvičku tymiánu a položíme přes co největší plochu. Vezmeme olivový olej a hojně pokapeme po celém plechu. Osolíme, opepříme...opravdu jen zlehka, aby jsme si vychutnali opravdovou chuť bylinky a česneku. Dáme péci do trouby na 180 stupňů cca. půl až 40 min. Dle dýně, trouby, chutě, barvy.

Dobrou chuť!

2014-10-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI