Pohankový koláč s fíky a vyzrálým sýrem La Brique zpět

Těsto:
pohanková mouka200 gstudené máslo50 gmascarpone50 g
sýr La Brique Fondante (President)50 gžloutek1 ksnasekané vlašské ořechy malá hrst
studená voda2 lžícesůl dle chuti
Náplň:
mascarpone100 gsmetana (min 30% tuku)3 lžícesýr La Brique Fondante150 g
sušené fíky100 gnasekané vlašské ořechy hrstčerstvě mletý pepř dle chuti
sůl dle chuti
pohanková mouka 200 g, studené máslo 50 g, mascarpone 50 g, sýr La Brique Fondante (President) 50 g, žloutek 1 ks, nasekané vlašské ořechy malá hrst, studená voda 2 lžíce, sůl dle chuti, mascarpone 100 g, smetana (min 30% tuku) 3 lžíce, sýr La Brique Fondante 150 g, sušené fíky 100 g, nasekané vlašské ořechy hrst, čerstvě mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Opět další bezlepkový recept - jednoduchý a rychlý. Bezlepkové těsto je navíc i z velmi zdravé suroviny - pohanky - je třeba říci, že každý této potraviny na chuť zkrátka nepřijde. Pokud ani vy nejste milovníky pohanky, můžete zkusit i verzi s lepkem a těsto vytvořit z tradiční pšeničné nebo špaldové mouky.

1. Pohankovou mouku promíchejte se solí. 

2. Přidejte na kostičky nakrájené máslo, sýr a mascarpone. Prsty vytvoře drobenku.

3. Dále propracujte spolu s ořechy, žloutkem a studenou vodou v těsto.

4. Koláčovou formu vymažte máslem a těsto do ní vtlačte pomocí prstů (jelikož je těsto bezlepkové, při válení by se drolilo a trhalo).

5. Těsto propíchejte vidličkou a dejte na 15 minut do mrazáku.

6. Pečte na 190°C po dobu cca 15 minut - dokud těsto není upečené.

7. Mascarpone smíchejte se smetanou. Osolte a opepřete.

8. Krém naneste na upečený korpus a pokládejte na něj sýr a sušené fíky nakrájené na malé kousky. Nakonec posypte nasekanými ořechy.

9. Pečte na 190°C 10 - 15 minut.

10. Nejlépe podávejte ještě teplé, kdy je sýr krásně tekutý.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-03-16 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI