Polenta s máslem a parmezánem zpět

Ingredience:
polenta (instantní)250 gvodacca 1 lsůl dle chuti
máslo dle chutiparmezán (Grana Padano, Gran Moravia...) dle chutiolivový olej1 lžíce
polenta (instantní) 250 g, voda cca 1 l, sůl dle chuti, máslo dle chuti, parmezán (Grana Padano, Gran Moravia...) dle chuti, olivový olej 1 lžíce

Příprava

Polentu zná určitě většina z vás. Tento pokrm se si oblíbili hlavně Italové ze severu (především v regionu Lombardia a v horských oblastech), na jihu se s ní tolik nesetkáme. Polenta je sice považována za jídlo chudých, ale i přes to vás opravdu zasytí a jedná se o plnohodnotný chod. Existuje několik různých způsobů jak polentu připravit. V dnešním receptu si ukážeme velmi jednoduchou variantu a to polentu s máslem a parmezánem.

Polenta se dá koupit klasická nebo instantní. Každý Ital by vám řekl, že ta první je jediná správná verze. Já se však naučila v Itálii připravovat polentu i z té instantní. Přiznám se, že mi také moc chutná a hlavně ocením rychlost její přípravy. Zabere vám totiž jen pár minut, což je výhoda oproti té první, kterou je potřeba míchat asi 50 minut.

Vroucí vodu osolíme, oheň ztlumíme na minimum a při neustálém míchání postupně přisypáváme polentu. Do hrnce přidáme olivový olej. Stále mícháme, dokud nám polenta nezhoustne na kaši. Vypneme oheň a přidáme menší kostku másla. Promícháme. Podáváme posypané parmezánem nebo s plátky sýra.

2018-01-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI