Pomazánka s dýní Hokkaido zpět

Ingredience:
očištěná dýně Hokkaido200 gtvarohové žervé nebo domácí lučina400 gstředně velká cibule nakrájená nadrobno1 ks
chilli omáčka3 lžícefrancouzská hrubozrnná hořčice1 lžícemáslo1 plátek (cca 1 cm)
sůl dle chuti
očištěná dýně Hokkaido 200 g, tvarohové žervé nebo domácí lučina 400 g, středně velká cibule nakrájená nadrobno 1 ks, chilli omáčka 3 lžíce, francouzská hrubozrnná hořčice 1 lžíce, máslo 1 plátek (cca 1 cm), sůl dle chuti

Příprava

Potřebovala jsem nějaký "neotřelý" podklad na obložené chlebíčky a protože mám větší množství hokkaido , tak jsem zaimprovizovala. Pomazánka měla úspěch i bez obložení.

Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.
V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.
Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.
Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.
Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit.
Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.

Poznámka: Na "Lučinu" jsem použila dva nízkotučné půlkilové jogurty 0,5%. Nepřidávala jsem žádnou šlehačku, ani smetanu a chuťově to nebylo poznat.

2014-11-28 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravydušení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI