Pomazánka z pečeného lilku zpět

Ingredience:
větší lilek1 kssezamová pasta / semínka mletá2 lžícečesnek2 stroužky
olivový olej2 lžícecitrónová šťáva2 lžičkysůl špetka
pepř špetka
větší lilek 1 ks, sezamová pasta / semínka mletá 2 lžíce, česnek 2 stroužky, olivový olej 2 lžíce, citrónová šťáva 2 lžičky, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Sezóna lilku ještě neskončila, a proto si dnes uděláme zdravou pomazánku. Hodí se ke grilovanému masu, zelenině i pečivu. Nejlépe chutná s čerstvou ciabattou. Patří k mým oblíbeným.

Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
Celý lilek propícháme vidličkou a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem do trouby asi na 1/2 hodiny. Pečeme dokud není lilek celý popraskaný, měkký a tmavý.
Po vychladnutí lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme dužinu. Spolu se všemi ingrediencemi dužinu rozmixujeme na hladkou kaši. Před podáváním necháme pomazánku aspoň hodinu odležet.
Na pečivu pokapeme pomazánku olivovým olejem a servírujeme.

Přeji Vám doboru chuť!

2014-09-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI