Rajčatový quiche zpět

Ingredience:
hladká mouka300 gmáslo115 gsůl špetka
pepř špetkavoda2 lžícevejce4 ks
smetana 40%120 gricotta100 gstrouhaný parmazán50 g
cherry rajčátka dle potřebyčerstvá bazalka hrstkaolivový olej trochu
hladká mouka 300 g, máslo 115 g, sůl špetka, pepř špetka, voda 2 lžíce, vejce 4 ks, smetana 40% 120 g, ricotta 100 g, strouhaný parmazán 50 g, cherry rajčátka dle potřeby, čerstvá bazalka hrstka, olivový olej trochu

Příprava

Vynikající koláč s ricottou, cherry rajčátky a parmazánem.

Na korpusové těsto potřebujeme 300g hladké mouky, 115g másla, sůl, pepř a trochu studené vody, aby se ingredience hezky spojily. Zabalíme do potravinářského sáčku a necháme 30-40 minut vychladit v lednici.

Vychlazeným těstem vyplníme formu, přikryjeme pečícím papírem a zatěžkáme fazolemi, aby nám těsto nenabobtnalo. Možná se ptáte, proč zrovna fazolemi. Je to prosté. Fazolím se v troubě nic nestane a můžete je jak vychladnout použít na jakýkoli jiný recept. 10 minut pečeme v předehřáté troubě na 180°.

Na náplň potřebujeme 4 vejce, 120g 40% smetany, 100g ricotty a 50g strouhaného parmazánu. Korpus naplníme a ozdobíme cherry rajčátky. Pečeme při 180°C zhruba 45 minut. Na závěr posypeme čerstvou bazalkou a pokapeme kvalitním olivovým olejem.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI