Rajčatový quiche zpět

Ingredience:
hladká mouka300 gmáslo115 gsůl špetka
pepř špetkavoda2 lžícevejce4 ks
smetana 40%120 gricotta100 gstrouhaný parmazán50 g
cherry rajčátka dle potřebyčerstvá bazalka hrstkaolivový olej trochu
hladká mouka 300 g, máslo 115 g, sůl špetka, pepř špetka, voda 2 lžíce, vejce 4 ks, smetana 40% 120 g, ricotta 100 g, strouhaný parmazán 50 g, cherry rajčátka dle potřeby, čerstvá bazalka hrstka, olivový olej trochu

Příprava

Vynikající koláč s ricottou, cherry rajčátky a parmazánem.

Na korpusové těsto potřebujeme 300g hladké mouky, 115g másla, sůl, pepř a trochu studené vody, aby se ingredience hezky spojily. Zabalíme do potravinářského sáčku a necháme 30-40 minut vychladit v lednici.

Vychlazeným těstem vyplníme formu, přikryjeme pečícím papírem a zatěžkáme fazolemi, aby nám těsto nenabobtnalo. Možná se ptáte, proč zrovna fazolemi. Je to prosté. Fazolím se v troubě nic nestane a můžete je jak vychladnout použít na jakýkoli jiný recept. 10 minut pečeme v předehřáté troubě na 180°.

Na náplň potřebujeme 4 vejce, 120g 40% smetany, 100g ricotty a 50g strouhaného parmazánu. Korpus naplníme a ozdobíme cherry rajčátky. Pečeme při 180°C zhruba 45 minut. Na závěr posypeme čerstvou bazalkou a pokapeme kvalitním olivovým olejem.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI