Ředkvičkový salát se šmakounem a pažitkou zpět

Ingredience:
ředkvičky2 svazkyřapíkatý celer4 stonkyuzený Šmakoun200 g
Cottage sýr150 gpažitka1 hrstdijonské hořčice1 lžíce
ředkvičky 2 svazky, řapíkatý celer 4 stonky, uzený Šmakoun 200 g, Cottage sýr 150 g, pažitka 1 hrst, dijonské hořčice 1 lžíce

Příprava

Já i moje mamka jsme na ředkvičkách závislé, ale chroupat je pořád jen tak časem omrzí. Tak jsem jednoho večera připravila tento salátek a od té doby na něm ujíždíme, protože nemá chybu.

Ředkvičky si očistíme a nakrájíme na menší kousky. 
Celer oloupeme, zbavíme zbylých vláken a uděláme tenké plátky (nebo silnější, jak kdo má rád, ale moje děti ho nechtějí v salátu vidět). 
Šmakouna si nakrájíme na kostičky a vše smícháme v míse s cottagem, hořčicí a nasekanou pažitkou. 
Nejlepší je salát vychlazený a uležený pár hodin, aby se chutě krásně spojily.

Dobrou chuť!

2015-02-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlavýživové speciality/diety
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
výživové speciality/diety
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI