Řepová kozí pomazánka zpět

Ingredience:
střední řepa4 kskozí jogurt250 gkozí žervé100 g
olivový olej + na zakápnutí1 lžícečesnek3 stroužkysůl dle chuti
pepř dle chutipolámané vlašské ořechy6 lžicrukola150 g
střední řepa 4 ks, kozí jogurt 250 g, kozí žervé 100 g, olivový olej + na zakápnutí 1 lžíce, česnek 3 stroužky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, polámané vlašské ořechy 6 lžic, rukola 150 g

Příprava

Můj vyhlášený řepový salát už asi znáte, ale co takhle pomazánka? Je to hodně podobné, až na to, že do pomazánky patří kozí žervé, které tomu dodá úplně jiný rozměr.

Tak, až budete chystat nějakou hostinu či jen svačinu do práce, tak si na tento recept vzpomeňte. A nebo i na ten salát. Recept zde.

Nejlépe den předem (abychom ji stihli vychladit) si zabalíme neoloupanou řepu do alobalu. Vložíme ji do pekáče a pečeme na 180 stupňů cca 90 minut.

Druhá varianta je, že řepu vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Také neloupeme. Vaří se cca 60 minut. Chuť se ale trochu vyvaří a tak není tak dobrá, jako ta pečená. 

Hotová je tehdy, když se do ní lehce ztuha zapíchne vidlička. 

Když je řepa hotová, tak ji dáme vychladit. Nejlépe přes noc, aby byla opravdu důkladně vychlazená.

Řepu nožem oloupeme a pokrájíme na cca 0,5 cm velké kostičky.

Přidáme bílý jogurt a žervé. 

Dále přidáme olivový olej, prolisovaný česnek, ořechy, sůl i pepř a důkladně promícháme. 

Podáváme na plátu chleba ozdobené rukolou. 

2018-06-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI