Rillettes zpět

Ingredience:
krkovice750 gvepřová plec750 glibovější bůček500 g
vepřové sádlo1 kgsůl20 - 25 gbílé suché víno2 dcl
mletý pepř dle chuti
krkovice 750 g, vepřová plec 750 g, libovější bůček 500 g, vepřové sádlo 1 kg, sůl 20 - 25 g, bílé suché víno 2 dcl, mletý pepř dle chuti

Příprava

Od krájení masa k plnění sklenic sice uběhne několik hodin, ale výsledek pak stojí za to. Rillettes (čti rijet) jsou francouzskou specialitou, kterou můžete věnovat jako dárek nebo uschovat v lednici, kde vám maso vydrží několik týdnů.

1) Sádlo si nakrájíme na drobné kostičky (cca 2×2 cm) a dáme vyškvařit (dozlatova). Pokud máme na sádle i kůži, vhodíme ji ke škvarkům. Až nám škvarky zezlátnou, přidáme na kostky (cca 4×4 cm) nakrájené maso. Plamen stáhneme na málo, aby nám směs jen zlehka probublávala (pod pokličkou).

2) Zhruba po třech hodinách přidáme sůl, pepř a víno. Pokračujeme při stejné teplotě další tři hodiny (bez pokličky).

3) Sádlo odebereme do nádoby (můžeme použít třeba na smažení). Teplé rillettes plníme do důkladně vymytých sklenic.

2015-12-21 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI