Rybičky plněné nivou zpět

Ingredience:
prosátá hladká mouka300 gsůl dle chutidroždí1/2 kostky
vlahé mléko200 mlolej50 mlniva (2 trojúhelníky) dle potřeby
vejce na potřenísezam na posypání
prosátá hladká mouka 300 g, sůl dle chuti, droždí 1/2 kostky, vlahé mléko 200 ml, olej 50 ml, niva (2 trojúhelníky) dle potřeby, vejce na potření, sezam na posypání

Příprava

Miluji nivu a různé pečivo s nivou. A tady mám pro vás recept na rybičky plněné touto dobrotou.

Do mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a zalijeme ho trochou vlahého mléka, počkáme, až vzejde, pak přidáme olej a mléko, do kterého zamícháme sůl. Vše propracujeme bez přidání další mouky. Propracováváme tak dlouho, dokud se těsto nelepí a necháme vykynout. Pak těsto vyválíme a rozkrájíme na stejně velké čtverce. Na jednu polovinu našikmo dáme nastrouhanou nivu a přehneme na trojúhelník. Okraje přitiskneme a rohy přehneme přes sebe (ocásek), pak protější roh trochu rozřízneme, aby vznikla tlamička. Potřeme vajíčkem, posypeme sezamem a jako oko použijeme rozinku. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 15 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-11-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI