Rýchla nakladaná zelenina zpět

Ingredience:
reďkoviek aj s listami5 ksčínskej kapusty5 listovmalá červená cibuľa1 ks
šťávy z citróna3 lyžicesezamového oleja trochuolivového oleja trochu
čili paprička1 ksnajemno nastrúhaného zázvoru1 cmsoli štipka
reďkoviek aj s listami 5 ks, čínskej kapusty 5 listov, malá červená cibuľa 1 ks, šťávy z citróna 3 lyžice, sezamového oleja trochu, olivového oleja trochu, čili paprička 1 ks, najemno nastrúhaného zázvoru 1 cm, soli štipka

Příprava

Je jar a ja som natešená. V obchodoch sa začína objavovať čerstvá sezónna zeleninka a ja som chytila druhý dych. Tento recept na rýchlu nakladanú zeleninu je od Jamieho Olivera. On to nazýva kimslaw (kimchi+coleslaw). Jamie je úžasný, všetko čo varí vo svojich TV show musím skúšať, lebo to vyzerá neskutočne chutne. A toto je prosto božské, tak sa musím s vami o to podeliť.

Reďkovky si nastrúhame na strúhadle na plátky, pridáme k nim nakrájanú čínsku kapustu a listy z reďkoviek, najemno nakrájanú cibuľu a čili a ochutíme soľou, zázvorom, citrónovou šťavou a olejom. Rukami premiešame a stláčame pokiaľ nám zelenina nepustí šťavu a nezmenší svoj objem na polovicu. Vymačkajte z nej všetko čo sa dá!
Môžete podávať ihneď alebo to uložte do chladničky aspoň na hodinu aby sa chute zintenzívnili.

Je to skvelá príloha k ázijským jedlám.

2014-04-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI