Salát s lusky sladkého hrášku a avokádem zpět

Ingredience:
lusky cukrového hrášku100 gzralé avokádo1/2 kssezamové semínko1 lžíce
sůl1/4 lžičkymix salátů: ledový, lolo, rosso, rukola květák na páře1/4 - 1/2 hrnku
čerstvý kozí sýr
lusky cukrového hrášku 100 g, zralé avokádo 1/2 ks, sezamové semínko 1 lžíce, sůl 1/4 lžičky, mix salátů: ledový, lolo, rosso, rukola , květák na páře 1/4 - 1/2 hrnku, čerstvý kozí sýr

Příprava

Je tu jaro, venku krásně, nabídka čerstvého ovozelu (ovoce+zeleniny) se nám rozšiřuje. Proč nevyzkoušet něco tak trochu netradičního? Třeba spojení mladého hrášku, který všichni dobře známe, ale většinou nás nenapadne jíst celé lusky (přitom ty obsahují spoustu chlorofylu, který nám dělá vyloženě dobře), s exotickým avokádem a vařeným květákem? Delikatesní. Přisypte trochu semínek, přikápněte konopný olej a užívejte si extra dávku vitamínů, minerálů, protizánětlivých omega-3 mastných kyselin a nálož vlákniny!

Lusky omyjeme, odkrájíme konce z obou stran a nasekáme na menší kousky. Nakrájíme si salát, přidáme nasekané hrachové lusky, nakrájené avokádo, posypeme sezamovým semínkem, solí a můžeme přidat květák. Pokud byste chtěli extra dávku bílkovin, můžete přidat čerstvý kozí sýr.

Dobrou chuť. 

2015-02-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI