Salát z červené řepy a černé ředkve zpět

Ingredience:
střední červená řepa2 ksčerná ředkev1 ksvlašské ořechy hrst
rozinky1/2 hrsticelerová nať dle chutiolivový olej4 lžíce
červený vinný ocet2 lžícemed2 lžičkyhrubozrnná sůl dle chuti
vícebarevný pepř dle chuti
střední červená řepa 2 ks, černá ředkev 1 ks, vlašské ořechy hrst, rozinky 1/2 hrsti, celerová nať dle chuti, olivový olej 4 lžíce, červený vinný ocet 2 lžíce, med 2 lžičky, hrubozrnná sůl dle chuti, vícebarevný pepř dle chuti

Příprava

Saláty preferuji hlavně v létě, ale tento salát se k podzimu prostě hodí. Jednak je ze surovin, které právě na podzim sklízíme ze zahrádek a jednak je v něm plno vitamínů, které každý v podzimním počasí uvítá. Není nikterak složitý a doslova za pár minut máte hotovo a můžete si pochutnávat na vitamínové bombě díky červené řepě a černé ředkvi.

Nejprve si očistíme řepu i ředkev a pak si je nakrájíme na přibližně stejné nudličky (komu se nechce krájet, tak může nastrouhat na hrubém struhadle). Poté si připravíme v misce zálivku na salát, tak že smícháme olivový olej, červený vinný ocet, med a vše prošleháme. Na závěr zálivku dle chuti osolíme a opepříme. Nasekáme si celerovou nať a také vlašské ořechy a rozinky. Tyto přidáme k nakrájené řepě a ředkvi a vše zalijeme zálivkou. Promícháme a necháme salát vychladit. Podávat jej můžeme samotný nebo jako přílohu.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-10-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpodzim
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI