Salát z červené řepy a hrušek zpět

Igredience:
malá řepa4 ksolej na pokapáníhruška1 ks
vlašské ořechy5 ksřepkový virgin olej1,5 lžícebalzamikový ocet1 lžička
med1 lžičkazakysaná smetana2 lžíce
malá řepa 4 ks, olej na pokapání, hruška 1 ks, vlašské ořechy 5 ks, řepkový virgin olej 1,5 lžíce, balzamikový ocet 1 lžička, med 1 lžička, zakysaná smetana 2 lžíce

Příprava

Většinou začnu být hodně kreativní ve chvíli, kdy se snažím jíst o trochu zdravěji.

Saláty jsou pro experimenty ideálním materiálem a jíst každý den ten samý by nebavilo ani největšího milovníka stereotypů.

Řepu jsem oloupala a nastrouhala robotem na tenké plátky. Vyskládala jsem je na pečícím papírem vyložený plech a pokapala olejem. Pekla jsem na 180 °C na horkovzduch do měkka a ještě trochu déle pro opečenější chuť.

Hrušku jsem nakrájela na tenčí plátky a vyskládala je na talíř. Přesypala jsem jí upečenou řepou. V misce jsem vyšlehala olej, ocet a med na zálivku. Salát jsem ochutila několika kydanci zakysané smetany a nahrubo nalámanými vlašskými ořechy. Po přelití zálivkou už stačilo jen vyfotit a sníst.

2014-02-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI