Salát z rukoly, rajčat a fenyklu zpět

Ingredience:
rukola1/2 balenísoudková rajčátka San Marzano8 ksavokádo1/2 ks
fenykl1/2 kszelené olivy dle chutihoblinky parmazánu dle chuti
Zálivka:
dijonská hořčice s vlašskými ořechy1 lžičkaolivový olej2 lžícečervený vinný ocet1 lžička
mořská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
rukola 1/2 balení, soudková rajčátka San Marzano 8 ks, avokádo 1/2 ks, fenykl 1/2 ks, zelené olivy dle chuti, hoblinky parmazánu dle chuti, dijonská hořčice s vlašskými ořechy 1 lžička, olivový olej 2 lžíce, červený vinný ocet 1 lžička, mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti

Příprava

Když je takový vedro, jako poslední dny, člověku se nechce ani dejchat, natož jíst teplý, tučný jídla. Saláty jsou v takovým počasí to nejlepší, čim osvěžit organismus a naštěstí existuje milión kombinací ovoce i zeleniny, takže váš salát nikdy nemusí bejt nudnej.
Vyzkoušejte můj včerejší výmysl se zálivkou s dijonský hořčice s vlašskýma ořechama, kterou jsem objevila v Lidlu a která je neuvěřitelně dobrá!

Avokádo podélně rozpůlíme a vydlabeme lžičkou. Do mísy nakrájíme soudkový rajčata na půlkolečka, přidáme nakrájenej fenykl na proužky, olivy a rukolu. A pak zálivku, kterou získáme vyšleháním všech ingrediencí v emulzi. Prsty vše zlehka promícháme, aby zelenina nebyla zmačkaná. Servírujeme v miskách, s kousky avokáda a hoblinkama parmazánu.

2016-06-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI