SHUMAI - Dim Sum knedlíčky zpět

Ingredience:
vepřový bůček (libovější)300 gsyrové krevety150 gbílý pepř dle chuti
rýžové víno1 lžícerýžové víno1 lžícesvětlá sojová omáčka1 lžíce
sezamový olej1 lžičkahouby shitake5 kszázvor - pokrájet (1 lžíce)2 plátky
jarní cibulka1 ksčesnek2 stroužkyústřicová omáčka2 lžičky
rybí omáčka2 lžícekukuřičný škrob1 lžičkatěsto na wonton knedlíčky dle potřeby
Těsto:
hladká mouka130 gvejce1 kssůl špetka
voda40 mlkurkuma špetkaškrob na podsypání
Omáčka:
chili papričk dle chutiopražený sezam dle chuticukr1/2 lžičky
rybí omáčka1 lžícesvětlá sojová omáčka1 lžícevinný ocet dle chuti
voda dle potřeby
vepřový bůček (libovější) 300 g, syrové krevety 150 g, bílý pepř dle chuti, rýžové víno 1 lžíce, rýžové víno 1 lžíce, světlá sojová omáčka 1 lžíce, sezamový olej 1 lžička, houby shitake 5 ks, zázvor - pokrájet (1 lžíce) 2 plátky, jarní cibulka 1 ks, česnek 2 stroužky, ústřicová omáčka 2 lžičky, rybí omáčka 2 lžíce, kukuřičný škrob 1 lžička, těsto na wonton knedlíčky dle potřeby, hladká mouka 130 g, vejce 1 ks, sůl špetka, voda 40 ml, kurkuma špetka, škrob na podsypání, chili papričk dle chuti, opražený sezam dle chuti, cukr 1/2 lžičky, rybí omáčka 1 lžíce, světlá sojová omáčka 1 lžíce, vinný ocet dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Knedlíčky Shumai s krevetami a vepřovým jsou nejen populární v Číně, ale čím dál víc i v Thajsku.

Dělají se v páře a jsou dokonale šťavnaté.

Pálivost si určíte sami tím, jak ostrou zvolíte chilli papričku do omáčky.

Proto je u nás celkem běžné, že knedlíčky jí i naše děti.

Vepřové maso si pomelte a přidejte k němu i krevety, které je třeba rozkutrovat na pastu. Dále přidejte všechny ostatní suroviny a škrob. Promíchejte a nechte v lednici  nejméně 30 minut odležet.

Mezi tím si můžete vyrobit těsto na knedlíčky.

Pokud se vám do toho nechce, tak musíte hledat obchod, kde ho seženete chlazené a nebo mražené.

Výroba je ale velmi jednoduchá.

Veškeré suroviny na těsto dejte do robota s noži a zapněte. Jestliže se vám utvořila kompaktní koule, tak je to v pořádku.

Přendejte do sáčku a nechte 15 minut odležet.
Znova ručně propracujte, vložte do sáčku a nechte odležet 1 hodinu.

Můžete válet válečkem, ale asi nejpohodlnější je použít klasický strojek na nudle.

Z těsta si vytvarujte váleček a ten rozválejte, tak aby ho strojek pobral.

Důkladně poprašte škrobem a projíždějte strojkem, až na nejtenčí velikost.

Nezapomeňte sypat škrobem, aby se vám těsto nelepilo.

Jestli nemáte kulaté vykrajovátko 8 cm v průměru, tak klidně použijte sklenici, či nějaké víčko jako já.

Z této dávky je přibližně 25 kousků. Když vám nějaké zbudou, tak je klidně zamrazte.

Lžičkou si naberte celkem velké množství náplně.

Kolečko těsta si položte na hřbet ruky a lžičku otřete. Vtlačte do ruky a těsto se přirozeně nařasí kolem náplně. Pokud je třeba, tak doupravte prsty a dejte stranou.

Napařovat můžete v tradičních bambusových pařáčcích, el. parních hrncích a nebo na našich pářáčcích na knedlíky. Ve všech případech musíte ale použít na dno pečící papír.

Na dno nalijte vodu, přiklopte a vařte v páře cca 10 minut.

Mezitím si připravte rychlou omáčku na namáčení knedlíčků.

Omáčku si vylaďte podle chuti přidáním množství vody. Různé omáčky se svou slaností dost liší a tak je třeba ochutnat a přidat vodu podle potřeby.

Knedlíčky zhruba 6 ks na porci podávejte se směsí bylinek (koriandrthajská bazalkamáčka smrdutá) a salátů. Jednotlivé knedlíčky se do omáčky pouze krátce namočí, tak jako sushi .

Dobrou chuť!

2016-11-07 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI