Škvarková pomazánka zpět

Ingredience:
škvarky300 gjarní cibulka2 ksvejce na tvrdo2 ks
česnek1 stroužekdijonská hořčice1 lžičkasůl dle chuti
pepř dle chuti
škvarky 300 g, jarní cibulka 2 ks, vejce na tvrdo 2 ks, česnek 1 stroužek, dijonská hořčice 1 lžička, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Od souseda jsme dostali škvarky. Co s nimi uděláme, bylo hned jasné. Neměla jsem chuť nějak experimentovat a tak tady vidíte úplně obyčejnou škvarkovou pomazánku. Myslím, že zrovna u škvarkové pomazánky je tradiční chuť ta nejlepší.

Škvarky byly dost mastné - málo vypečené. Pokud budete mít hodně vypečené, křupavé škvarky, možná by se k nim hodilo přidat trochu sádla. Ale to sami uvidíte na konzistenci rozemletých škvarků. Konzistence musí být dobře mazací.

Škvarky rozemelte nebo jako já rozmixujte ve food processoru.

Přidejte jemně nasekanou jarní cibulku (bílou i zelenou část) jemně nasekaná vejce, prolisovaný česnek, hořčici, osolte a opepřete a všechno dobře promíchejte. 

Pomazánka je nejlepší na čerstvém chlebu, obložená kyselými okurkami nebo cibulkami.

2019-03-19 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy15 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI