Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou zpět

Ingredience:
škvarky400 gstředně velká cibule3 ksškvařené sádlo3 velké lžíce
jarní cibuka4 ksčerstvá vejce2 ksmenší okurky3 ks
hořčice2 lžícemajonéza3 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
škvarky 400 g, středně velká cibule 3 ks, škvařené sádlo 3 velké lžíce, jarní cibuka 4 ks, čerstvá vejce 2 ks, menší okurky 3 ks, hořčice 2 lžíce, majonéza 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Škvarky, škvarky a zase škvarky. Tak by se dal shrnout tento recept na nejen domácí, ale i poctivou škvarkovou pomazánku. Jistě, receptů je na internetu hromada, a tak do té hromady přispěju i já.

1. Jako první si nakrájíme cibuli nadrobno. Pokud máme při ruce food proccesor, nebo jiný mixér, tak jej použijeme. Ušetří nám to čas a práci. V menším rendlíku na střední stupeň rozpustíme sádlo. Přidáme cibuli a smažíme do hněda (většinou to trvá tak 15 - 20 minut). Mezitím si uvaříme natvrdo 2 vejce. Do vroucí vody vložíme vajíčka a časovač si nařídíme na 9 minut.

2. Do mixéru nasypeme všechny škvarky a rozmixujeme, dokud nám nevznikne taková hrubší kaše. Jarní cibulku rozdělíme na dvě části. Tu bílou část přidáme ke škvarkám do mixéru a zelenou část nakrájíme na kolečka.

3. Usmaženou cibulku přendáme do jemného sítka a necháme okapat od přebytečného sádla.

4. Vejce a okurky nastrouháme nahrubo na struhadle.

5. V míse smícháme škvarky, smaženou cibulku, kolečka jarní cibulky, vejce, okurky, hořčici a majonézu. Dle chuti osolíme a opepříme.

A máme hotovo! Nejlepší pomazánka je druhý den odleželá, ale věřím tomu, že se tomu nedá odolat a člověk si ji namaže hned.

2017-06-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI