Škvarky z bedel zpět

Ingredience:
kloboučky bedel dle potřebypřepuštěné máslo dle potřebydrcený kmín dle chuti
granulovaný česnek dle chutiworcesterová omáčka dle chutivoda dle potřeby
sůl dle chuti
kloboučky bedel dle potřeby, přepuštěné máslo dle potřeby, drcený kmín dle chuti, granulovaný česnek dle chuti, worcesterová omáčka dle chuti, voda dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Škvarečky z bedel, tvrdých hříbků, nebo z hlívy či žampionových kloboučků jsou moc dobré. Alespoň u nás doma si na nich vždy pochutnáme. Připravovala jsem je mnoho let na sádle, ale na másle, zakápnuté worcesterem jsou vážně delikatesa.

Bedly očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme je restovat do rozehřáté okmínovaného másla s česnekem. 

Po chvilce podlijeme trochou vody, zastříkneme worcesterem, přiklopíme pokličkou a necháme na mírném plameni cca 5 minut dusit. 

Poté pokličku odstraníme, zbytek tekutiny prudkým varem odpaříme a škvarky za neustálého míchání osmažíme do nazlátlé barvy.

Osmažené škvarky dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk, osolíme a podáváme s čerstvým pečivem.

2017-10-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI