Sladká chilli omáčka s vegetariánskými knedlíčky zpět

Sladká chilli omáčka (1 velká sklenice):
cukr1 šálekvoda1 šálekrýžový ocet1 šálek
sojová omáčka1 lžícepepř špetkana jemno nakrájené chilli papričky2 ks
nakrájený zázvor1 vrchovatá lžičkakečup2 lžícebrmborový škrob2 lžičky
česnek1 velký stroužek
Knedlíčky:
hladká mouka4 lžícehorká voda4 - 5 lžic
Náplň do knedlíčků:
tofu natural1/2 kostkyolivový olej1 lžícekari1/2 lžíce
pepř1/4 lžičkyčesnek1 stroužekmalá cibulka1/2 ks
pórek2 cmnakrájená brokoliecca 2 lžícesojová omáčka1 lžička
sůl špetkasušená celerová nať špetka
cukr 1 šálek, voda 1 šálek, rýžový ocet 1 šálek, sojová omáčka 1 lžíce, pepř špetka, na jemno nakrájené chilli papričky 2 ks, nakrájený zázvor 1 vrchovatá lžička, kečup 2 lžíce, brmborový škrob 2 lžičky, česnek 1 velký stroužek, hladká mouka 4 lžíce, horká voda 4 - 5 lžic, tofu natural 1/2 kostky, olivový olej 1 lžíce, kari 1/2 lžíce, pepř 1/4 lžičky, česnek 1 stroužek, malá cibulka 1/2 ks, pórek 2 cm, nakrájená brokolie cca 2 lžíce, sojová omáčka 1 lžička, sůl špetka, sušená celerová nať špetka

Příprava

Od dovolené v Malajsii jsem si oblíbila ostré chutě! Sice bych mohla dát vzpruhu svému egu a tvrdit, že dnes jde o velmi složitý a náročný recept, ale udělám opak. Sladká chilli omáčka je ve skutečnosti jedna z nejjednodušších, což jde proti její ceně v obchodech. Ještě úplně nevychytala poměr voda:ocet, ale Vy budete jistě úspěšnější! Ochutnávat v průběhu vaření v tomto případě nebude ta nejoblíbenější činnost na světě, ale vyplatí se. Vyberte nejsilnějšího jedince!
Na rozdíl od chilli omáčky bylo udělat několik málo knedlíčků vyslovený workout. Válčila jsem s ručním válečkem a vytvořila si docela solidní bicepsy. Stálo to za to!

Sladká chilli omáčka:

Do hrnce nalijeme vodu, sojovou omáčku a ocet a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, pepř, nakrájenou chilli, zázvor, česnek a kečup. Provaříme 5 minut a potom stáhneme z plamene a přisypeme za stálého míchání bramborový škrob. Nalijeme do sklenice, zavřeme víčkem, překlopíme vzhůru nohama a necháme vychladnout. 

Knedlíčky:

Z vody a mouky vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na malé kuličky velikosti vlašského oříšku. Malým válečkem/ skleničkou vytvoříme z těsta tenkou placku. Ingredience na náplň nakrájíme na jemno a smícháme v misce. Doprostřed placičky dáme vrchovatou lžičku směsi a vytvoříme pytlíček. Takto postupujeme, dokud nedojde těsto. Knedlíčky vaříme v osolené vodě cca 7 minut. Knedlíčky lze připravovat také tradičně na páře nebo smažit na pánvi. Podáváme se sladkou chili omáčkou. Dobrou chuť! 

2016-02-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI