Slaný koláč s nivou a kukuřicí zpět

Těsto:
hladká mouka250 gmáslo120 gcelé vejce1 ks
mléko50 mlsůl špetka
Náplň:
niva100 ggouda100 gsmetana100 ml
celé vejce2 kssterilovaná kukuřice1 plechovkaslanina100 g
čerstvá petržel dle chutistřední cibule1 kspepř špetka
provensálské koření špetka
hladká mouka 250 g, máslo 120 g, celé vejce 1 ks, mléko 50 ml, sůl špetka, niva 100 g, gouda 100 g, smetana 100 ml, celé vejce 2 ks, sterilovaná kukuřice 1 plechovka, slanina 100 g, čerstvá petržel dle chuti, střední cibule 1 ks, pepř špetka, provensálské koření špetka

Příprava

Koláč je super jako pohoštění pro návštěvu, ale také klidně jako hlavní chod....

Mouku, změklé máslo, vejce, mléko a sůl smícháme a vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které zakryjeme potravinářskou fólií a necháme při pokojové teplotě hodinu odležet. 

Mezitím nastrouháme do mísy sýr, slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme všechny ostatní ingredience (kromě cibule), opepříme a podle chuti přidáme provensálské koření (cca 2 lžičky) a důkladně promícháme, dokud nám nevznikne kompaktní řídká směs. 

Těsto vtlačíme do koláčové formy v tenké vrstvě tak, abychom získali vyšší okraje. Těsto na dně důkladně propícháme vidličkou, aby se během pečení nenafouklo. 

Do formy poté vlijeme připravenou plnící směs, kterou poklademe na kolečka nakrájenou cibulí.

Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu tak dlouho, dokud povrch náplně a okraje těsta nezezlátnou. 

Koláč necháme úplně vychladnout, jinak se bude špatně porcovat.

2014-06-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI