Slaný závin s mletým masem zpět

Ingredience:
listové těsto1 balenímleté vepřové maso400 gvelká cibule1 ks
česnek1 stroužekolej2 lžíceprovensálské koření dle chuti
mletá sladká paprika dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
žloutek2 ksrajčatový protlak2 lžícestrouhaný tvrdý sýr hrst
hladká mouka na posypání válu2 lžícestrouhanka dle potřebyhrubozrnná mořská sůl nebo semínka dle chuti
listové těsto 1 balení, mleté vepřové maso 400 g, velká cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, olej 2 lžíce, provensálské koření dle chuti, mletá sladká paprika dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, žloutek 2 ks, rajčatový protlak 2 lžíce, strouhaný tvrdý sýr hrst, hladká mouka na posypání válu 2 lžíce, strouhanka dle potřeby, hrubozrnná mořská sůl nebo semínka dle chuti

Příprava

Mám pro Vás tip na skvělou chuťovku, když budete mít chuť si otevřít lahvinku dobrého vína. 

Nejprve si připravíme masovou směs. Rozehřejeme si trochu oleje a necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Na cibulku přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme česnek a koření (provensálské a sladkou papriku). Když je masová směs hotová, tedy maso je již měkké, tak odstavíme z plotny, přidáme protlak, promícháme a masovou směs máme připravenou k naplnění.
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a posypeme strouhankou. Poté rozvrstvíme masovou směs, posypeme sýrem a strouhankou a závin stočíme a propícháme vidličkou, aby mohla odcházet horká pára při pečení a závin nám nepopraskal. Pak již jen potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme hrubozrnnou solí, nebo semínky a pečeme dozlatova při 180°C.

VENDY TIP! Pokud chceme mít v závinu mozaiku, můžeme přidat proužky nakrájené kápie, papriky, nebo uvařená vejce na tvrdo.

2019-06-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI