Snídaňový toast se slaninou a čedarem zpět

Ingredience:
větší toastový chleba2 plátkyanglická slanina2 plátkysýr čedar2 plátky
vajíčko1 kscibule1/2 ksmáslo dle potřeby
větší toastový chleba 2 plátky, anglická slanina 2 plátky, sýr čedar 2 plátky, vajíčko 1 ks, cibule 1/2 ks, máslo dle potřeby

Příprava

Jsem milovník sendvičů (toustů, chcete-li) a když jsem nedávno viděl recept u irského foodblogera na snídaňový toast. Snídaňový se mu asi říká proto, že snídaně je nejlepší s osmahnutou slaninou, cibulí a vajíčkem. Pravda je, že tenhle toast můžete vyrábět kdykoli. Takže to klidně může být i večerní toast.

1. Na středně rozehřáté pánvi osmahneme slaninu. Jakmile nám trochu zhnědne, tak k ní rozklepneme vejce. Po chvíli pomocí obracečky slaninu s vejce otočíme na druhou stranu.

2. Slaninu s vejcem odložíme na chvíli stranou a na pánev přidáme cibuli, tu jsme si pokrájeli nahrubo. Na pánví ji osmahneme do doby, než se trochu osmahne a nezíská lehce karamelovou barvu. Olej nemusíme přidávat, neboť slanina nám poskytla trochu té mastnoty víc než dost.

3. Mezitím si oba plátky toastového chleba potřeme máslem (každý plátek jen z jedné strany). Hotovou cibuli odložíme ke slanině s vejcem a na pánev položíme toastový chléb.

4. Ten položíme tak, abychom máslo měli na vrchní straně. Na každý plátek chleba položíme plátek čedaru. Necháme chvíli smahnout na pánvi.

5. Poté na jeden plátek položíme slaninu s vejcem a cibuli. Zakryjeme druhým plátkem toastového chleba se sýrem. Po chvíli toast otočíme, aby se nám rovnoměrně prohřál.

No a snídaňový toast máme hotový. Pokud máte rádi trošku té pikantnosti, tak ke kroku osmahnutí cibule můžete přidat i jalapeňo papričku pokrájenou. Nedoporučil bych používat úplně hlubokou pánev, neboť se může stát podle typu obracečky, že by se nám to hůře obracelo. Já jsem použil palačinkovou pánev Castey, kterou znáte z mého receptu na palačinky a hodí se krásně i na takovéhle případy sendvičů.

2017-09-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI