Špaldové bagety se sušenými rajčaty zpět

Ingredience:
špaldová mouka Babiččina volba + na podsypání500 gsůl20 gčerstvé droždí10 g
voda300 mlolivový olej dle potřebysušená rajčata dle chuti
špaldová mouka Babiččina volba + na podsypání 500 g, sůl 20 g, čerstvé droždí 10 g, voda 300 ml, olivový olej dle potřeby, sušená rajčata dle chuti

Příprava

Poslední dobou jsem se zase dala do pečení a popravdě mi to i docela chybělo. Ten rozdíl chutí mezi kupovaným pečivem a čerstvou bagetkou kterou zrovna vytáhnete z trouby je prostě znát. A ta vůně v bytě, ach!

1. Do hrníčku nalijeme trochu vody, přidejte cukr a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme na teplém místě vzejít.

2. Když kvásek vzejde, tak ho přidáme do mísy s moukou a solí. Přilijeme olivový olej a vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těst. 

3. Hotové těsto dejte do olejem vymazané mísy, potřete ho olejem i svrchu a nechte 25 minut kynout. 

4. Po dvaceti minutách přidáme nadrobno nasekaná rajčata. Zpracujeme do těsta a necháme ještě 20 minut kynout. 

5. Na závěr těsto zpracujeme do tvaru baget, na vrchu je můžeme příčně naříznout. Necháme ještě minimálně 20 minut kynout na plechu s pečícím papírem. Poté pečeme 20 minut na 200 stupňů.

2018-05-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI