Špaldovo-sýrové krekry zpět

Ingredience:
máslo100 gšpaldová mouka (typ 630 + 1050, v poměru 50% na 50%)100 gtvrdý sýr Grand Padano100 g
žloutek1 ks
máslo 100 g, špaldová mouka (typ 630 + 1050, v poměru 50% na 50%) 100 g, tvrdý sýr Grand Padano 100 g, žloutek 1 ks

Příprava

Nedávno mě zaujal recept na sýrové krekry a jedna „vychytávka“ při jejich výrobě. Když jsme dnes v lednici objevila nepotřebný kousek parmazánu, bylo jen dílem okamžiku, než jsem se dala do jejich přípravy a výsledek je naprosto dokonalý.

Máslo necháme povolit, sýr nastrouháme najemno a poté všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto. Zabalíme do potravinové folie a minimálně na jednu hodinu necháme odpočinout v lednici. Poté jej vyndáme. Rozválíme na placku cca 1 cm tlustou a rádýlkem vykrajujeme čtverce, které přepůlíme na trojúhelníky. Pomocí brčka pak uděláme do trojúhelníčků dírky. Přendáme na plech vyložený pečící folií a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 8 minut.

2016-04-11 Předkrmy

Poznámka

Inspirovala jsme se na webu carujeme.cz.

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI