Thajské tuňákové závitky s jogurtovým dipem s okurky a máty zpět

Ingredience:
rýžový papír3 plátkymátové lístky hrstokurka1/4 ks
mrkev1 kstuňák1/2 plechovky
Dip:
bílý jogurt1/ kelímkuokurka1/2 kslístky máty1 lžíce
sůl dle chuti
rýžový papír 3 plátky, mátové lístky hrst, okurka 1/4 ks, mrkev 1 ks, tuňák 1/2 plechovky, bílý jogurt 1/ kelímku, okurka 1/2 ks, lístky máty 1 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Dlouho jsem váhala, zda do jídel z Asie vůbec jít. Sama mám alergii na pálivá a kořeněná jídla, tak se mi moc nechtělo, ale když jsem se o asijskou kuchyni začala zajímat více, tak to není jen o pálivém jídle. Je to o bylinkách, vůních a chutích, na které nejsem úplně zvyklá, ale proč se bát něčeho, co neznáme. Právě naopak. Tak jsem tu " pohozenou asijskou" rukavici zvedla a udělala jsem dobře.

Rýžový papír na chvíli namočte ve vlažné vodě (nebo podle návodu na obalu) nalité do mísy nebo hlubokého talíře, jejíž průměr je větší než průměr papíru. Ve vodě by papír měl změknout, aby se s ním dalo krásně pracovat. Potom co je papír během chvíle namočený, dejte jej opatrně na suchý talíř a navrstvěte na něj nasekané lístky máty, okurku nakrájenou na jemné proužky, tuňáka i mrkve, nakrájenou na jemné proužky. Pracujte opatrně papír je sice pružný, ale velice křehký, je náchylný na protržení.
Zarolujte, konce zahněte doprostřed a podávejte, nejlépe překrojené s jogurtovým dipem.
Do misky dejte bílý jogurt, přidejte najemno nasekané lístky máty a najemno nasekanou okurku, osolte.

2016-01-26 Předkrmy

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI