Tuňáková pomazánka zpět

Ingredience:
tuňák2 plechovkymalá červená cibulka1 ksvajíčka uvařená natvrdo2 ks
sůl dle chutipepř dle chutidomácí majonéza100 g
bílý jogurt1 malý kelímekcitronová šťáva dle chuti
tuňák 2 plechovky, malá červená cibulka 1 ks, vajíčka uvařená natvrdo 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, domácí majonéza 100 g, bílý jogurt 1 malý kelímek, citronová šťáva dle chuti

Příprava

Tuňáková nebo rybí pomazánka to je taková klasika. Děláme ji snad všichni, někdo ji naprosto zbožňuje a někdo naprosto nenávidí. 

Já naštěstí spadám do té kategorie milovníků. Na tomhle receptu jsem byla doslova odkojená. Mamka ji dělala celý moje dětství, dospívání a ještě teď. Je tedy pravdou, že ona ji dělá převážně z uzené makrely.

Jenže já jsem neměla nikdy moc trpělivost vybírat kostičku po kostičce hodinu a půl, abych to pak položila na stůl a snědlo se to během 5ti minut. Proto jsem začala dělat tuto variantu a to tuňákovou.

Je to nejoblíbenější pomazánka mého manžela a důkazem, že je vážně výborná byl i listopadový sraz s děvčaty ze střední, na který každý rok každá děláme jednu pomazánku. Já vždy dělám tuňákovou. A tentokrát byla opravdu vychválená ze všech stran a vyhlášená za nejlepší toho víkendu, ale i nejlepší za cenou dobu. Cože je 10 let po sobě.

Dáme si vařit dvě vejce. Vložme je do studené vody, osolíme a od bodu varu vaříme 10 minut.

Pokrájíme si cibulku na jemňoučko. Připravíme si domácí majonézu dle receptu ZDE. Vylijeme olej z tuňáka, avšak kapičku pro chuť tam můžeme nechat.

Do misky s majonézou přidáme tuňáka, sůl, pepř a přidáme pokrájenou cibulku. Po uvaření vajíček je vychladíme, oloupeme, nastrouháme na struhadle na jemno a vložíme také do misky se surovinami. 

Pro odlehčení pomazánky dávám 100 g majonézy + 1 malý kelímek bílého jogurtu. Kdo si na odlehčení nehraje, ať přidá 150 - 200 g majonézy. Dle hustoty. 

Vše promícháme, dochutíme solí a pepřem a zakápneme dle chuti citronem.

A můžeme podávat. Jako ozdobu můžeme posypat pokrájenou pažitkou. Doporučuji servírovat na domácí bagetu. Recept ZDE

 

2018-06-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI