Tuňáková pomazánka zpět

Ingredience:
kvalitní tuňák ve vlastní šťávě1 konzerva (80 - 100g)žervé200 gdomácí vajíčka2 ks
jarní cibulka2 kspanenský olivový olej1 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuticitronová šťáva dle chuti
kvalitní tuňák ve vlastní šťávě 1 konzerva (80 - 100g), žervé 200 g, domácí vajíčka 2 ks, jarní cibulka 2 ks, panenský olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, citronová šťáva dle chuti

Příprava

Konečně po delší době mám pro Vás nový recept. Léto bylo spíše ve znamení mých cestopisných článků, ale už se zase pomalu vracím k jídlu a začínám raději hezky zlehka a opatrně, receptem na pomazánku. Přiznám se, že u nás doma pomazánky nemáme moc často, ale máme několik oblíbených. Mezi absolutní špičku patří vajíčková pomazánka mého taťky. Když chceme ale doma něco rychlejšího a jednoduššího, zvolím tuto tuňákovou, která mi přijde o něco jemnější než klasická rybičková pomazánka.

Pomazánka je opravdu hotová raz, dva a když jí podáváte s oblíbeným čerstvým pečivem a domácí zeleninou, není už nic, co by tomu chybělo.

Vajíčka uvaříme ve vodě s trochou octa natvrdo, oloupeme skořápku a necháme zcela vychladnout. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka i s kusem zelené části. 

Tuňáka slijeme a necháme okapat. Poté dáme do robotu společně tuňáka, žervé, vajíčka a polovinu cibulky a olej. Vše důkladně rozsekáme a poté dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Nakonec do pomazánky vařečkou přimícháme zbývající cibulku tak, aby pomazánka získala pěknou strukturu. Servírujeme na toastu nebo s čerstvým pečivem.

2019-10-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI