Tuňákový quiche s rajčátky, pórkem a mozzarellou zpět

Těsto:
polohrubá rýžová mouka100 gcelozrnná špaldová mouka100 gbílá hladká mouka50 g
máslo125 gžloutek1 kssůl1/2 lžičky
provensálské koření1 lžičkaledová voda3 - 4 lžíce
Náplň:
tuňák2 malé plechovky (2x80g)pórek1 kscibule1 ks
drcená rajčata1 plechovkavejce + bílek1 ksmozzarella1 ks
gouda90 gzakysaná smeaka100 gtymián1/2 lžičky
olivový olej dle potřeby
polohrubá rýžová mouka 100 g, celozrnná špaldová mouka 100 g, bílá hladká mouka 50 g, máslo 125 g, žloutek 1 ks, sůl 1/2 lžičky, provensálské koření 1 lžička, ledová voda 3 - 4 lžíce, tuňák 2 malé plechovky (2x80g), pórek 1 ks, cibule 1 ks, drcená rajčata 1 plechovka, vejce + bílek 1 ks, mozzarella 1 ks, gouda 90 g, zakysaná smeaka 100 g, tymián 1/2 lžičky, olivový olej dle potřeby

Příprava

A zase ten quiche…Vážně jsem si ho oblíbila a baví mě zkoušet, co "snese". Tentokrát, řekla bych, na středomořský způsob.

Mouku smícháme se solí a provensálských kořením. Přidáme máslo, nakrájené na plátky. Společně hněteme, až vznikne drobenka. Do té dáme žloutek a po lžících ledovou vodu podle konzistence těsta. Vyválíme na velikost koláčové formy (já mám 25 cm průměr) a prsty domačkáme i do okrajů. Hotový korpus propícháme vidličkou, dáme do lednice vychladit a mezitím si připravíme náplň. Na troše olivového oleje osmahneme nakrájenou cibulku a pórek. Až trochu chytí barvu, přidáme tuňáka a chvíli společně opékáme. Potom vyklopíme plechovku drcených rajčat a přidáme tymián. Podusíme, aby se vypařila přebytečná tekutina. Zatím si nakrájíme mozzarellu na malé kostičky a nastrouháme goudu. Přidáme vejce a zakysanou smetanu a dobře promícháme. Než nám tuňáková směs trochu zchladne, dáme si předpéci korpus. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Na korpus položíme pečící papír a zatížíme fazolemi, aby se nám těsto nezvedalo. Pečeme 10 minut. Do zchladlé tuňákové směsi vmícháme směs sýrů, smetany a vajec. Vše společně přendáme na předpečený korpus a dopékáme ještě asi 30 minut.

2016-03-07 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI